Olen sitoutunut tekemään töitä sen eteen, että jokaisella on mahdollisuus työkykyään vastaavaan työhön.
Haluan varmistaa, että jokaisella on mahdollisuus toteuttaa itseään ja löytää oman paikkansa. Työllisyyspalvelut on integroitava paremmin työelämän tarpeisiin tiivistämällä yhteistyötä oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen kanssa. Helsingissä on noin 70 000 työnhakija-asiakasta, mikä osoittaa, että palveluita on uudistettava rohkeammin.
Helsingissä on noin 11 000 nuorta työelämän tai koulutuksen ulkopuolella, mikä on aivan liikaa. Meidän on tuettava nuorten työllistymistä ja yrittäjyyttä aktiivisemmin. Nuorten työllistymisen edistäminen on parasta kasvupolitiikkaa. Haluan varmistaa, että jokainen nuori saa toteuttaa potentiaalinsa.
Luodaan osallistava ja oikeudenmukainen kaupunki, jossa jokaisella on mahdollisuus työkykyään vastaavaan työhön.
Kun äänestät minua, annat äänesi työllisyyden edistämiselle.
Ohjaamo-palvelu myös Itä-Helsinkiin
Ohjaamo-konsepti on osoittautunut tehokkaaksi matalan kynnyksen tukipalveluksi, joka tarjoaa nuorille apua työllistymiseen, koulutukseen ja arjen haasteisiin yhdestä paikasta. Avataan pysyvä Ohjaamo-palvelu myös Itäkeskukseen, jotta itähelsinkiläiset nuoret saavat tukea yhtä helposti kuin kantakaupungissa.
Kehitetään kesäsetelimallia yhteistyössä yrittäjien kanssa ja kannustetaan työnantajia tarjoamaan mahdollisuuksia nuorille
Kesäseteli on tehokas keino tarjota nuorille ensimmäinen kesätyökokemus ja avata ovia työelämään, mutta sen käyttöaste on edelleen liian alhainen. Nostetaan käyttöastetta tavoitteellisemmin selvittämällä yrittäjien näkökulmasta, mitkä tekijät estävät sen hyödyntämistä, ja kehitetään mallia yhteistyössä yrittäjien kanssaan.
Lisätään tukea oppisopimuskoulutukseen
Yli 20 % nuorista on viime vuosina osoittanut kiinnostusta oppisopimukseen yhteishaussa. Vastataan nuorten kasvavaan kiinnostukseen oppisopimuksia kohtaan auttamalla heitä löytämään paikkoja ja tukemalla työnantajia oppisopimusten solmimisessa.
Yrittäjyysseteli kesäsetelin rinnalle nuorille
Työmarkkinoiden murros ja nuorten kasvava kiinnostus yrittäjyyteen edellyttävät uusia tapoja tukea nuorten työelämäpolkuja. Vakiinnutetaan yrittäjyysseteli, jotta yrittäjyydestä kiinnostuneilla nuorilla on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä perinteisen kesätyön vaihtoehtona.
Luodaan siltoja työelämään työttömien työnhakijoiden tueksi
Työllisyyspalveluiden painopiste on siirrettävä työttömien kontrolloinnista konkreettisiin ratkaisuihin, jotka tukevat työelämään pääsyä. Tiivistetään tavoitteellisesti yhteistyötä oppilaitosten, yritysten ja työllisyyspalveluiden välillä.
Lisätään työllisyyspalveluissa yrittäjille suunnattuja palveluita, jotka helpottavat työntekijän palkkaamista ja madaltavat rekrytoinnin kynnystä.
Työtakuu pitkäaikaistyöttömille
Pitkäaikaistyöttömyys on Helsingissä kasvussa. Pitkittynyt työttömyys on henkisesti äärimmäisen raskasta ja kuluttaa omanarvontunnetta. Taataan pitkäaikaistyöttömille työpaikka viimeistään 12 kuukauden työttömyyden jälkeen uuden työllistämisrahan avulla.
Aikuisten Ohjaamo-pilotti maahanmuuttajille
Maahanmuuttajien työllistymistä ja integroitumista vaikeuttaa pirstaleinen palvelujärjestelmä, jossa tarvittava tieto ja tuki ovat hajallaan. Käynnistetään Aikuisten Ohjaamo -pilotti, joka tarjoaa yli 30-vuotiaille maahanmuuttajille yhden luukun periaatteella apua koulutukseen, työnhakuun ja kotoutumiseen.
Osallistetaan palveluiden kehittämiseen järjestöt, kokemusasiantuntijat ja yritykset
Työllisyyspalveluiden siirtyminen kaupungin järjestettäväksi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uudistaa palveluita. Sen sijaan, että keskitytään työttömien kontrollointiin, panostetaan palveluiden kehittämiseen yhdessä järjestöjen, kokemusasiantuntijoiden ja yritysten kanssa.
Vaalipäivä sunnuntai 13.4.2025
Ennakkoäänestys Suomessa 2.–8.4.2025
Ennakkoäänestys ulkomailla 2.–5.4.2025
Tutustu myös muihin tavoitteisiin.
© 2021 Maria Korpisalo. All rights reserved